Címlap » Sztárhírek » Örökzöld szívtiprók

Örökzöld szívtiprók

Ahogyan odakint egyre melegebb lesz az idő, úgy forrósodik fel szívünk tájéka is, és kalapál egyre hevesebben ez a fura kis ketyegő. Dongnak a méhek, bódító virágillat lengi körül a réteket, és karonfogva sétálnak a ligetben a párok. Szerelemtől zsonga levegő, és szemeinkkel egyre fürkésszük a férfiakat, mert csak velük kerek a világ. De hogy […]

Szerző: Frenyó Krisztina

Publikálás: 2013-06-07.

Ahogyan odakint egyre melegebb lesz az idő, úgy forrósodik fel szívünk tájéka is, és kalapál egyre hevesebben ez a fura kis ketyegő. Dongnak a méhek, bódító virágillat lengi körül a réteket, és karonfogva sétálnak a ligetben a párok. Szerelemtől zsonga levegő, és szemeinkkel egyre fürkésszük a férfiakat, mert csak velük kerek a világ. De hogy kinek, melyik típustól indul be a fantáziája, emelkedik meg a pulzusa és tombolnak a hormonjai, az annyira különböző, akárcsak mi magunk. Vegyünk sorra öt örökzöld sármőrt, akiktől biztosan ma is odáig lennénk, mi nők.

Névtelen-1Elsőként, a még ma is  igen charme-os Alain Delonra esett a választás, nem igen kell kommentálni, elég, ha csak ránézünk erre a fotóra…Delon (1935 – )

Az isteni Delon, egy sármőr Franciaországból. Az ’50-es évek vége felé kezdett el filmezni, nagyon hamar a nők bálványa lett, az ügyeletes rosszfiú szerepében tündöklött, azt a bizonyos szerethető rosszfiút alakította.  Magánélete hangos volt a botrányoktól, ám ennek ellenére, mégis lányok ezrei rajongtak a tengerkék szemű szívtipróért, minden idők legszexisebb  Zorrójáért.

Főbb filmjei:Gyenge asszonyok (1959), Ragyogó napfény (1960), Rocco és fivérei (1960)  A fekete tulipán (1964), Speciális kezelés (1973), Zorro (1975), Klein úr (1976)

Névtelen-2Másodiknak, a méltatlanul rövid életű James Deant választottuk, akinek kisfiús félénkségétől, olykor mégis kemény tekintetétől és szenvedélyes jelenségétől, mai szóhasználattal élve, teljesen készek lennénk.  James Dean ((1931-1955)

Csupán, 24 éves volt, amikor egy autóbalesetben életét vesztette. Számos szerepe, felejthetetlen alakításai teszik őt örökké halhatatlanná mégis. – kilenc filmszerep, két Oscar-díj jelölés, Broadway-szerepek -.

Mozifilmjei:
Édentől Keletre (1955),Haragban a világgal (1955), Óriás (1956)

Névtelen-3Harmadik őrjítő férfiideálunk, a csodálatos Paul Newman (1925-2008) Ezeknek a kékséges szemeknek a tükrében végleg elvesznénk…

A magyar származású színész az ’50-es évek elejétől kezdett mozifilmekben szerepelni, előtte Broadway-darabokban és tévésorozatokban játszott. Szerelmi drámák és westernfilmek eljátszására egyaránt alkalmas volt, világítóan kék szemeivel évtizedekig rabságban tartotta nők millióit. 10 alkalommal jelölték Oscar-díjra, de csak egyszer, 1987-ben nyerte el a legjobb főszereplőnek járó díjat, a pénz színe című filmben nyújtott alakításáért. Szívügyének érezte a beteg gyermekek sorsát, alapítványt szervezett, amely a krónikus betegségben szenvedő gyermekek táborozását hivatott biztosítani. Nem elég, hogy szemtelenül jóképű, még jólelkű is volt, hát nem imádnivaló?

Főbb filmjei:
Macska a forró bádogtetőn (1958),Az ifjúság édes madara (1962),Butch Cassidy és a Sundance kölyök (1969),A pénz színe (1989),Mr. & Mrs. Bridge (1990),Senki bolondja(1994)

Névtelen-4Negyedik szívtiprónk, a fantasztikus Marlon Brando(1924 – 2004)

Egy név, és egy igéző szempár, amit nem lehet szó nélkül hagynunk. E név hallatán, méltán az jut eszünkbe: minden idők legnagyszerűbb filmszínésze. Egy név, amelyről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Marlon Brando a 40-es évek végén tört színészi babérokra, először a Broadway világában próbálta ki magát. Első filmjét 1950-ben Férfisorscímmel forgatta. A keresztapában nyújtott alakításáért kapta második Oscar-díját, a filmet azóta is a legzseniálisabb produkcióként tartja számon a filmtörténelem.

Legfőbb filmjei:
A vágy villamosa (1951), A rakparton (1954),A keresztapa (1972),Az utolsó tangó Párizsban (1972),Apokalipszis most (1979)

Névtelen-5És végül, de nem utolsósorban, jöjjön a szuper férfias Sir SeanConnery (1930 – )

Újabb brit a palettán, ezúttal azonban egy skót, az első 007-es, akit mai napig az egyik legvonzóbb férfiként tartanak számon szerte a világon. Ezzel, mi magyar nők is egyet kell, hogy értsünk. Mielőtt színésznek állt, volt tejkihordó, tagja volt a Brit Királyi Tengerészetnek, kipróbálta a teherautó vezetést, a modellkedést, a koporsófényezést és a testépítést is. 1961-ben kapta első szerepét RudolphCartier, Anna Karenina című filmjében.

A legnagyobb sikert a James Bond filmek hozták meg számára, hat (plusz egy nem hivatalos) produkcióban formálta meg a brit titkos ügynök szerepét. Oscar-díjra 1988-ig kellett várnia, az Aki legyőzte Al Caponét című filmben nyújtott alakításáért megkapta a férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát.

Jelentősebb filmjei:
James Bond:-Dr. No (1962) -, Oroszországból szeretettel (1963),Goldfinger (1964),
Tűzgolyó (1965) , Csak kétszer élsz (1967), Gyémántok az örökkévalóságnak (1971),
Gyilkosság az Orient expresszen (1974),A rózsa neve (1986),Aki legyőzte Al Caponét (1988), Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989), A szikla (1996),                      Briliáns csapda (1999)

A szívtiprók, ma is köztünk élnek, és legyenek kék, illetve barnaszeműek, magasak, alacsonyak, sportosak, vagy épp sármosak, mindenkinek megvan a maga szívtiprója valahol.

Frenyó Krisztina

Szerző: Bejegyzés időpontja: | Kategória: Sztárhírek | Címke: , , ,

Frenyó Krisztina névjegye

Feeling magazin / Érzéssel éld az életed! "Írni vagy szenvedéllyel, vagy sehogy!" Mindig is szenvedéllyel éltem az életem, ez a szokásom máig megmaradt és minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy az említett jelenség, tulajdonság, a magazin stílusában és az írásaimban is visszatükröződjön. Munkatársaimmal, Értékes, Kifejező és Valós tartalmat próbálunk átnyújtani nektek itt az oldalon.