Címlap » Ezokuckó » A Te Gyógynövényes Horoszkópod / 1. rész

A Te Gyógynövényes Horoszkópod / 1. rész

      Még mindig van új a nap alatt, és az újdonság mindig kíváncsivá teszi az embert. Tudtátok, hogy a horoszkópunk többet elárul rólunk és nekünk, mint ahogyan azt eddig hittük? Nyakra-főre fogyasztjuk a gyógynövény-teákat, kenjük magunkra a természetes csodaszereket, ám jobb lesz vigyázni, mert míg egy bak lenyugszik az egyiktől, addig az oroszlán […]

Szerző: Frenyó Krisztina

Publikálás: 2013-06-07.

 

 

 

Névtelen-1

Még mindig van új a nap alatt, és az újdonság mindig kíváncsivá teszi az embert. Tudtátok, hogy a horoszkópunk többet elárul rólunk és nekünk, mint ahogyan azt eddig hittük? Nyakra-főre fogyasztjuk a gyógynövény-teákat, kenjük magunkra a természetes csodaszereket, ám jobb lesz vigyázni, mert míg egy bak lenyugszik az egyiktől, addig az oroszlán dühbe gurul a másiktól. Az alábbi példák kiváló útmutatók lehetnek a gyógynövényrengeteg útvesztőiben.

A természetgyógyászok, asztrológusok és fitoterapeuták, egy különleges horoszkóppal rukkoltak elő. Az egyes csillagjegyek tulajdonságaihoz társították a különböző gyógynövényeket. Ebből megtudhatjuk, melyek a gyengéink és ezeket mivel érdemes erősíteni, milyen növények gyógyítanak leginkább, ha megbetegszünk, és melyek azok, amelyekre szinte immunisak vagyunk.

Vegyük sorba, a kora tavasztól, kora nyárig jellemző jegyeket

 Az első tavaszba hajló csillagjegy szülöttje, a Halak

Halak (II.20- III.20) Jellemző gyógynövényed a Csipkebogyó

Névtelen-2

Amennyiben te a Halak jegyében születtél, hamísítatlan álmodozó vagy, akinek a csipkebogyó és a kankalin a leghasznosabb gyógynövénye. Habitusod, leginkább a romantikára hajaz, szeretnéd minél több álmodat valóra váltani. Az öltözködés sem áll tőled távol, boldogan költesz a kívánt hatás érdekében, szekrényed ezért tele van változó életstílusod ruhadarabjaival.                                                                    Betegségre való hajlam: lábfej, a szervezet vízháztartásának, valamint a nyirok-utak zavarai. Hajlamos vagy a fertőzésekre, a megfázásokra.                                                                              A te gyógynövényeid: Kankalin, Csipkebogyó, Kerti Borágó.Felhasználási javaslat: vízháztartásod egyensúlyba hozhatod a tavaszi kankalinból készült teával, mellyel egy füst alatt a köszvény és a reuma ellen is felveheted a kesztyűt.Megfázások idején, a csipkebogyószirup a leghasznosabb számodra, hiszen védőréteggel vonja be a torkod, és C-vitaminban gazdag innivalót nyersz általa.Ha megemelkedett a koleszterinszinted, itt az ideje a borágóolajos kapszula fogyasztásának. Szedd kúraszerűen, majd menj el felülvizsgálatra!+1 tipp: érdemes igénybe venned egy különleges kezelési módot, a nyirokmasszázst. Egy szakavatott masszőr segít a nyirok-utak szabaddá tételében, miközben tested megszabadítja a fölösleges lerakódásoktól, ezáltal felgyorsul az anyagcseréd.

 

Nézzük másodikként, a Kos csillagjegy szülöttjét

Kos (III. 21. – IV. 20) Jellemző gyógynövényed a Menta

Névtelen-3

Ha te a Kosok népes táborát erősíted, akkor azon aktívan élő emberekhez tartozol, akiknek a macskagyökér és a borsmenta a leghasznosabb gyógynövénye. Habitus: a bátor hozzáállásod a legnagyobb erősséged. Éppen ez okozza a legtöbb gondot. Legfőbb hajtóerőd a győzelemvágy, és ez igen erős versenyszellemmel vértez fel téged.Betegségre való hajlam:gyulladás, sérülés, fejfájás, kimerültség, alvászavar, idősebb korban emlékezetzavarok, vesekő. A te gyógynövényeid: a Macskagyökér, és a Borsmenta.

Ajánlatok a felhasználásra: Amikor úgy érzed, teljesen kidőltél, akkor jött el a borsmentatea ideje. 2-3 csészével is ihatsz naponta, s hamarosan érzed majd az élénkítő, pezsdítő hatást. Fejfájás ellen is remek csodaszer. A macskagyökérből készült kapszulát lefekvés előtt 1 órával érdemes bevenned. Kiváló álmatlanság ellen, ráadásul másnap nem érzed az egyes altatók szedése utáni kábaságot.

+1 tipp: Próbáld ki az illatos, apróra vágott mentával szórt birkasültet! Alufóliába csomagolva párold a sütőben, és csak az utolsó 30 percben süsd pirosra fólia nélkül!

…és most nézzük a tavasz legerősebb jegyét, a Bikát.

Bika (IV. 21. -V. 20.) Jellemző gyógynövényed a Hárs

Névtelen-4

Ha te a Bika jegy szülötte vagy, a béke emberének tudhatod magad, a habitusodat leginkább a higgadtság és a céltudatosság jellemzi. Véleményed határozott, amihez makacsul ragaszkodsz. Természeted általában békés, de jobb nem kihozni a sodrodból.

Betegségre való hajlam:torok, hörgők, mandulák, pajzsmirigy, a táplálkozás betegségei, nyakszirtreuma.

A te gyógynövényeid: Hárs, lándzsás útifű.A népi gyógyászat ősi alapanyaga a hársfa, minden felső légúti betegségnél legyen kéznél. Ihatod teában, naponta többször is, ajánlott hársfamézzel ízesíteni, hogy fokozd a hatást.                 +1 tipp: Ha pajzsmirigy-problémáid jelentkeznek, használj jódozott sót az ételek készítésénél, és kipróbálhatod a japánok csemegéjét, az algát vagy algatablettát.

Jöhet az Ikrek, mint olyan

Ikrek (V. 21- VI. 21) Jellemző gyógynövényed a Levendula

Névtelen-5

Te vagy az Ikrek jegy ominózus szülöttje? Akkor jól figyelj: az Ikrekről azt tartják, gyorsan élő ember, így hát le kell kicsit nyugtatnod a véredet, erre a célra, a levendula és a citromfű a leghasznosabb gyógynövény. Habitusodat a kíváncsiság jellemzi, kicsit szétszórt vagy, mindenről van véleményed. Nem bírod az unalmat, és a tanulást életfogytiglan űzöd. Betegségre való hajlam: légúti betegségek, váll, karpanaszok, idegi zavarok, beszédproblémák.

A te gyógynövényeid: Levendula, Borsikafű, Citromfű.

Felhasználási javaslat: A levendula, nyugtató hatású, kicsit lelassít, amire neked nagy szükséged van, hiszen sokszor két végén égeted a gyertyát. A legkellemesebb gyógymód este elnyújtózni egy kád illatos levendula-habfürdős vagy fürdőolajos vízben.Napi 1 csésze citromfű-teától könnyebben derülsz jókedvre. Különösen nagy segítség herpesz esetén. Köhögés, torokgyulladás esetén gőzölj ezzel a keverékkel: 1-1 ek. Szurokfű és Kakukkfű, 2 ek. Kamillavirág. Forrázás után, hajolj fölé, és takard le a fejed egy fürdőlepedővel.

+1 tipp: savanykás, tejfölös ételekhez mindig tégy Borsikafüvet (Csombort), mert ez segíti az emésztést. Ha orvosod nem javasolja a túlzott fűszerezést, akkor is jót tesz bors helyett használva.

Reméljük ti is felfrissültök a gyógynövényes horoszkópotok által.

Hamarosan jövünk a nyár, szenvedélyes jegyeivel.

Frenyó Krisztina

Szerző: Bejegyzés időpontja: | Kategória: Ezokuckó | Címke: , , ,

Frenyó Krisztina névjegye

Feeling magazin / Érzéssel éld az életed! "Írni vagy szenvedéllyel, vagy sehogy!" Mindig is szenvedéllyel éltem az életem, ez a szokásom máig megmaradt és minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy az említett jelenség, tulajdonság, a magazin stílusában és az írásaimban is visszatükröződjön. Munkatársaimmal, Értékes, Kifejező és Valós tartalmat próbálunk átnyújtani nektek itt az oldalon.