Címlap » Állatvilág » Ritka, mint a fehér oroszlán / tallózó

Ritka, mint a fehér oroszlán / tallózó

Ritka, mint a fehér holló, no meg a fehér oroszlán. Tudtátok, hogy ha nem is sokan, de élnek a földön fehér oroszlánok? Csodálatos teremtmények, nem véletlenül nevezik őket az állatsereg királyainak. 2013 októberében a Belgrádi Állatkertben – Európa egyik legrégebbi állatkertje -ismét fehér oroszlán született. A hét hektár nagyságú területen elterülő, 270 fajjal büszkélkedő állatkert […]

Szerző: Frenyó Krisztina

Publikálás: 2014-01-28.

fehérorik

Ritka, mint a fehér holló, no meg a fehér oroszlán. Tudtátok, hogy ha nem is sokan, de élnek a földön fehér oroszlánok? Csodálatos teremtmények, nem véletlenül nevezik őket az állatsereg királyainak.

2013 októberében a Belgrádi Állatkertben – Európa egyik legrégebbi állatkertje -ismét fehér oroszlán született. A hét hektár nagyságú területen elterülő, 270 fajjal büszkélkedő állatkert történetében nem először történik ilyen esemény. Az új jövevénnyel nyolcra emelkedett a belgrádi fehér oroszlánok száma, legutóbb 2010-ben gyarapodott két kis-oroszlánnal a különleges család.

A fehér oroszlánok Dél-Afrikából származnak, ritka jelenségnek számítanak a világon, számukat csak becsülni próbálják a tudósok. A valószínűsíthetően néhány százas állomány nagyobb része állatkertekben él, mivel az oroszlánfalkák jellemzően kiközösítik az egyedi bundával rendelkező társaikat. Feltűnő színűk hátrányba helyezi őket a vadászat, illetve a vadonban való túlélés során egyaránt.

Nézd meg a cuki videót, ahol a fehér csöppség a hangját próbálgatja!

Forrás: femcafe.hu

Szerző: Bejegyzés időpontja: | Kategória: Állatvilág | Címke: , , , ,

Frenyó Krisztina névjegye

Feeling magazin / Érzéssel éld az életed! "Írni vagy szenvedéllyel, vagy sehogy!" Mindig is szenvedéllyel éltem az életem, ez a szokásom máig megmaradt és minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy az említett jelenség, tulajdonság, a magazin stílusában és az írásaimban is visszatükröződjön. Munkatársaimmal, Értékes, Kifejező és Valós tartalmat próbálunk átnyújtani nektek itt az oldalon.