Címlap » Kultúra » Ajánló / Fesztelen körkép / Irodalmi felolvasóest

Ajánló / Fesztelen körkép / Irodalmi felolvasóest

Egy izgalmasnak ígérkező Irodalmi felolvasóestre invitálunk benneteket, 2014. március 22-én szombaton, 18 órára, a Verőcei Forrás Irodalmi Kávéházba!

Szerző: Frenyó Krisztina

Publikálás: 2014-03-18.

tintasuveg Veres Hajni fotóFesztelen körkép a Forrásban!

Egy izgalmasnak ígérkező Irodalmi felolvasóestre invitálunk benneteket, 2014. március 22-én szombaton, 18 órára. A valós értékeket képviselő felolvasóestnek, a Verőcei Forrás Irodalmi Kávéház szolgál otthonául. A hamarosan megrendezésre kerülő programon, Losonci Gábor író, saját elbeszéléseiből olvas fel.

Irodalmi felolvasóest Losonci Gábor író elbeszéléseiből, melyek a Börzsönyalja kortárs valóságából merítenek.

“Valahol a lomhán kanyarodó Duna mentén, ott ahol gránit sziklák tövében zúg a folyó, évszázadokkal korábban betelepített szorgos szőlőtermesztő népek falvai környékén estek meg az itt következő történetek. Tanulságuk nincsen talán sok, nem is azért jegyeztem le őket, pusztán azért mert igazak és különösek egyszerre. Ez a körkép mozaikokból tevődik össze, szervesen nem fűzi más egybe őket, mint néhány közös szereplő. Nem a hősi múltat és az ősi erényeket példázza, mint fosztóképző nélküli nagy elődje: szerény, fal mellől, fű alól kibukkanó apró virágai ezek a jelen valóságnak.” Elhangzik a szerző előadásában.

Losonci Gábor író novellái és elbeszélései oly emberiek és őszinték, hogy miközben olvassuk, illetőleg hallgatjuk őket, észre sem vesszük és távoli világuk magukkal ragadnak bennünket.

Aki teheti, ne hagyja ki ezt a szombat estét, mert Gábort nem csupán olvasni, hallani is kell, legalább egyszer!

Időpont: 2014. március 22-én szombaton, 18 h

Helyszín: Verőce. Forrás. Irodalmi Kávéház

– Feeling –

Fotó: Veres Hajni